Де у склошпалер Wellton і Oscar лицьова сторона і як правильно її визначити?

Де у склошпалер Wellton і Oscar лицьова сторона і як правильно її визначити?

З настанням пандемії ремонт своїми силами роблять практично всі українці. Тому домашні майстри все частіше стикаються з проблемами обклеювання приміщень склошпалерами.

Найбільш поширена з них - де у склошпалер лицьова сторона і як її знайти, якщо шпалери вже відрізані від рулону? Відповідь на це питання проста: лицьова сторона завжди звернена всередину рулону. Завдяки такій намотуванні рельєфна поверхня лицьової сторони захищена як від недбалого зберігання, так і пошкоджень, які можливі під час транспортування шпалер.



Визначити де знаходиться лицьова сторона, тримаючи в руках рулон шпалер, просто. Але це також нескладно зробити і після того, як лист відрізаний від рулону. Лист має ефект пам'яті, а тому "пам'ятає", як був змотав в рулон. Якщо розкласти лист на підлозі, то можна помітити, що його краю загинаються всередину, до лицьовій стороні.



Цей же вигин допоможе вам визначити лицьову сторону, коли ви вже готові приклеїти лист на стіну або стелі. Якщо кінці полотна загинаються до вас, значить ви клеїте шпалери правильно. Якщо ж кінці загинаються у напрямку до стіни, то вам потрібно перевернути лист на виворітну сторону.
 


автор: ST стеклохолст