В яких приміщеннях можна клеїти склошпалери?

В яких приміщеннях можна клеїти склошпалери?

Багато доморощених фахівців стверджують, що склошпалери можна клеїти в житлових приміщеннях. Вони запевняють, що цей оздоблювальний матеріал придатний тільки для офісів і промислових зон. А деякі "експерти" заходять ще далі і стверджують, що склошпалери виготовлені з токсичних матеріалів і небезпечні для здоров'я людей. Але чи так це? Давайте розбиратися.

1.      Склошпалери не можна клеїти в передпокої, коридорі або холі. Це міф, так як приміщення, яке знаходиться за вхідними дверима, відчуває величезні експлуатаційні навантаження. А найкращим отелочние матеріалом для таких навантажень як раз-таки є склошпалери. Вони не бояться подряпин і пошкоджень, зіткнення з велосипедами, санками і дитячими колясками, господарськими сумками і брудним взуттям.

 

2.      Склошпалери не можна клеїти в вітальні. Ще один міф. Насправді, склошпалери є ідеальним оздоблювальним матеріалом для даного приміщення. Місце, в якому збирається вся родина, має бути декороване якісною обробкою, яка безпечна для здоров'я і може прослужити десятки років. Дослідження показали, що склошпалери з честю справляються з покладеними на них функціями. Вони практично не стираються, легко перефарбовуються і витримують значні навантаження протягом всього терміну експлуатації.

 

3.      Склошпалери не можна клеїти на кухні. Міф, породжений людьми, далекими від капітального ремонту. Умови на кухні можна порівняти з умовами в промисловому цеху: на стіни часто потрапляють бризки жиру і частки харчових продуктів. Згодом, на стінах накопичується шар жиру, який досить складно прибрати.

 

Для таких умов експлуатації ідеально підходять склошпалери. Вони не вбирають запахи харчових продуктів, не бояться щоденного вологого прибирання і легко перефарбовуються в разі потреби. При цьому за своїми властивостями шпалери зі скловолокна нічим не поступаються дорогою і неймовірно важкою облицювальної плитки.

 

4.      Склошпалери не можна клеїти в робочому кабінеті. Ще одна помилка, у якого є прихильники. Як ми вже говорили на початку статті, склошпалери є ідеальним оздоблювальним матеріалом для офісів. А робочий кабінет будинку є нічим іншим, як зменшеною копією величезного офісу. В результаті виникає підміна понять: в офісі склошпалери клеїти можна, а ось в робочому кабінеті, не можна.

 

5.      Склошпалери не можна клеїти в дитячій спальні. Міф, породжений недалекоглядними людьми, які вважають, що склошпалери небезпечні для здоров'я. Якщо подивитися на склад скла, то стає зрозуміло, що це екологічно чистий матеріал. Він виготовлений з піску і певного сорту глини.

 

А що може бути безпечніше сировини, створеного самою природою? Крім безпеки, у склошпалерє ще одна важлива перевага - антивандальні властивості. Вони витримують удари іграшок, вплив кулькової ручки і стійко переносять сліди від маркера. Жоден інший оздоблювальний матеріал позмагатися в стійкості до пошкоджень зі склошпалерами не може.

 

6.      Склошпалери не можна клеїти у ванній кімнаті. Неправда, яку активно тиражують виробники облицювальної плитки. Само собою, в місцях прямого контакту з водою краще використовувати плитку. Але от інші поверхні можна і потрібно обклеювати склошпалерами.

 

7.      Склошпалери не можна клеїти в підвалі. Це міф. Як правило, в підвалі взагалі рідко проводять ремонтні роботи. Зазвичай це пов'язано не з лінню власників житла, а з особливостями самого підвалу. Як правило, це вологе, погано освітлюється і слабо провітрюється. Єдиний оздоблювальний матеріал, здатний витримати такі важкі умови - це склошпалери. Тому якщо ви вирішили зробити ремонт в підвалі, то можете сміливо купувати склошпалери.

 

 

автор: ST стеклохолст