Помилки при обклеюванні стін і стель склошпалерами

Помилки при обклеюванні стін і стель склошпалерами

Незважаючи на те, що склошпалери є найбільш популярним оздоблювальним матеріалом, багато людей так і навчилися з ним працювати. І це не дивлячись на величезну кількість навчальних відеороликів, покрокових інструкцій і майстер-класів.

У даній статті будуть розглянуті найбільш значущі помилки при роботі зі склошпалерами.
Найбільш поширена проблема - неправильна підготовка поверхні до обклеювання. Багато людей пропускають підготовчий етап і відразу ж приступають до обклеювання стін шпалерами. В результаті непідготовлена поверхню вбирає багато клею, полотна шпалер лягають нерівномірно, а в важких випадках і зовсім відвалюються.

Крім того, початківці ремонтники надто поспішають і не роблять пауз між різними ремонтними процесами. Наприклад, вони приступають до фарбування, не чекаючи висихання приклеєних шпалер або використовують для роботи зі склошпалерами клей, призначений для паперових шпалер
Щоб правильно приклеїти склошпалери, потрібно зробити наступне:
1. Ретельно підготувати поверхню до обклеювання. Для цього необхідно обдерти старі шпалери, зашкурити поверхню дрібним наждачним папером або малярським інструментом. Затирати стіни в нуль не потрібно - допускається наявність нерівностей висотою до 1мм.
2. Не клеїти шпалери до тих пір, поки не висохне шпаклівка. Шпаклівка містить певну кількість води. Якщо не дати їй висохнути, надмірна волога надійде в шпалерний клей і знизить його властивості, що клеять. Це вкрай неприємна помилка: вона найчастіше проявляється на етапі фарбування шпалер, коли практично нічого не можна виправити.

3. Підібрати правильний клей для обклеювання. Існують спеціальні клеї для склошпалер. Вони мають більш густу консистенцію і особливі компоненти, які допомагають ретельно закріпити важкі полотна.
4.Дотримуватися технологію наклеювання склошпалер на стіни. Цю роботу слід виконувати вручну, або за допомогою спеціального інструменту.
5. Не фарбувати шпалери до тих пір, поки вони не висохнуть. Якщо цього не зробити, в процесі фарбування волокна склошпалер витягуються. Спочатку цей недолік непомітний, але після висихання першого шару фарби на шпалерах з'являться непривабливі сірі плями, а поверхня стане не гладкою, а шорсткою.

 

автор: ST стеклохолст