Чи потрібно розбавляти фарбу для фарбування стін і стель?

.
Чи потрібно розбавляти фарбу для фарбування стін і стель?

 Забарвлення стін і стель в заміських будинках і міських квартирах стає дедалі популярним. Багато людей прагнуть надати своєму житлу естетичну привабливість без шкоди для здоров'я і шукають для цього якісні оздоблювальні матеріали. Найбільш універсальним і безпечним варіантом є фарба для внутрішніх робіт. Це сучасний,

універсальний і екологічно чистий матеріал. Він активно використовується в житлових і громадських приміщеннях.
 
  
Різноманітність відтінків і видів лакофарбових матеріалів відкриває безмежні можливості по оформленню інтер'єру. Але, як це часто буває, фарбування різних поверхонь пов'язано з певними труднощами. Особливо важко малярні роботи даються новачкам, незнайомим як з самими лакофарбовими матеріалами, так і технологіями їх нанесення.
До труднощів можна віднести не тільки процес вибору тієї чи іншої фарби, а й сам процес фарбування.
 
 
 
 При виборі фарби слід враховувати наступні параметри: покриваність, склад, витрата на 1м2 площі, колірну гамму, стійкість до прямих сонячних променів і підвищеної вологості. Також потрібно звертати увагу, для фарбування яких матеріалів підходить та чи інша фарба. Для склошпалер слід використовувати фарби на водній основі. Вони відрізняються гарною покривістістю і добре зафарбовують навіть фактурні поверхні.
 
 
  
Найбільш універсальним варіантом є полуглянцеві, напівматові і шовковисте фарби. Вони стійкі до стирання, підвищеної вологості та ультрафіолетового випромінювання. Перш, ніж їх наносити на стіни, стелю або підлогу, необхідно з'ясувати кілька нюансів, в тому числі дати відповідь на питання - чи потрібно розбавляти фарбу?
  
  
Відповідь на це питання міститься в інструкції до лакофарбового матеріалу. Виробники рекомендують розбавляти фарбу на 5-7%, причому робити це потрібно тільки при нанесенні першого шару. Другий шар потрібно наносити нерозбавленою фарбою. Виняток становлять лише випадки, коли фарба стала занадто густою і з нею вже не можна комфортно працювати.
  
 
 Вкрай важливо дотримуватися інструкції і не додавати зайву воду. Надмірна кількість води погано позначається на споживчих властивостях фарби. Вона втрачає в'язкість і покриваність, але при цьому набуває зайву плинність. В результаті гірше наноситься на поверхню і не дає бажаного результату. Як правило, після фарбування надмірно розведеною фарбою на робочих поверхнях з'являються смуги, плями і розводи. Поки фарба сира, цих проблем не помітно. Але варто їй просохнути, як всі недоліки відразу ж виявляються.
 
 
 
 Власникам склошпалер Wellton помилки розведення фарби нічим не загрожують, оскільки склошпалери даного бренду можна перефарбовувати до 20 разів. Щоб прибрати плями або розводи досить нанести новий шар правильно розведеною фарби.
 
 
автор: ST стеклохолст