Навіщо підрізати склошпалери з запасом у 10 см перед наклеюванням?

Навіщо підрізати склошпалери з запасом у 10 см перед наклеюванням?

Наклеювання шпалер - найбільш доступний і зрозумілий звичайній людині різновид оздоблювальних робіт. Він не потребує особливих навичок, спеціалізованого інструменту або значного досвіду, а тому найчастіше виконується силами власника нерухомості.

 

Процес наклеювання склошпалер складається з наступних дій:

  • підготовки робочої поверхні до обклеювання,
  • власне самому наклеювання склошпалер,
  • фарбування наклеєних склошпалер фарбою бажаного кольору.
Більше 90% операцій з наклеювання стеклообоев збігається з процесом наклеювання паперових аналогів.
Але один з етапів має незначну відмінність: полотна стеклообоев слід відрізати з запасом 10 см.
 
 
При наклеюванні полотен шпалер їх підганяють по малюнку шляхом зсуву відносно один одного. У склошпалер є не тільки характерний малюнок (візерунок), а й раппорт. Тому при нарізці слошпалер потрібно враховувати як стикування по візерунку, так і по раппорту. 
Тільки так шпалери будуть якісно зістиковано один з одним і ви зможете якісно підігнати малюнок.
 
Другою причиною відрізання полотна шпалер з запасом є неідеальна геометрія приміщень в квартирах і заміських будинках. Практично в 100% випадків між їх робочими поверхнями немає прямих кутів, а стіни мають завалювання або опуклість. А примикання стін до стелі, які повинні бути паралельними і перпендикулярними,
на практиці стикуються під гострими і тупими кутами. Часом доходить до того, що висота стелі в одному кутку кімнати відрізняється від висоти стелі в іншому кутку на 2 і більше см. Це не є проблемою рівно до тих пір, поки ви не починаєте клеїти шпалери. Варто вам нарізати полотна склошпалер за однією міркою без запасу, як ви відразу відчуєте наявність перепадів. І в результаті, почавши обклеювання шпалерами з одного кута, дійдете до наступного кута з полотнами, довжина яких буде значно коротшим. Зробивши запас в 10 см при нарізці полотен склошпалер ви позбавите себе від такої проблеми.
 
 
Запас полотна також потрібен для того, щоб була можливість підрізати склошпалери в місцях стику до висихання клею. Завдяки підрізанню склошпалер ідеально примикають до стелі і формують рівну лінію на рівні плінтуса. Як бачите, підрізування полотна з запасом дозволяє наклеювати шпалери якісно і без будь-яких проблем.
Користуйтеся отриманими знаннями і прикрашайте своє житло слошпалерами - якісним оздоблювальним матеріалом.
 

 

автор: ST стеклохолст